Historie

History

BURKELY is opgericht in 1988 door een familiebedrijf dat vandaag de dag 75 jaar ervaring heeft binnen de lederwarenindustrie. De passie en expetise worden van generatie op generatie overgebracht, wat zorgt voor een rijke historie en veel kennis over de producten.

In 1944 is het moederbedrijf Horsten Lederwaren opgericht voor Mr. A Horsten in Waalwijk, de leer hoofdstad van Nederland. Jaren later, toen één van zijn zonen Cees Horsten zestien werd en besloot niet meer naar school te gaan, moest hij van zijn vader in het bedrijf komen werken. Dit bleek een goede zet, want Cees heeft het bedrijf voor meer dan 50 jaar met succes geleidt.

Inmiddels heeft ook hij zijn kennis overgedragen aan zijn zoon Preben Horsten, die nu aan het roer staat van Horsten Lederwaren met een duidelijke visie om BURKELY verder te laten groeien.

Vele jaren was BURKELY één van de weinige lederwarenbedrijven met een productielijn in Nederland, maar ik 1993 reist Cees Horsten de wereld over om de beste vakmensen te vinden. En met een rijke geschiedenis in de leerindustrie voldeed India aan alle eisen.

Momenteel distributeerd BURKELY ruim 500.000 artikelen per jaar over verschillende landen, maar het ambitieuze team is niet van plan het hierbij te laten. En streeft er naar om in de toekomst nog veel meer mensen over de hele wereld, gelukkig te maken met een BURKELY tas.