Duurzaamheid

We werken bij BURKELY elke dag met passie, precisie en vakmanschap aan het maken van perfecte tassen en nemen tegelijkertijd onze verantwoordelijkheid.

 

Bij BURKELY streven we ernaar om onze voetprint zo klein mogelijk te maken, gaan we voor lange termijn relaties en kiezen we voor kwaliteit boven kwantiteit. Dit doen we onder andere door verpakkingen van gerecycleerd materiaal te gebruiken, werken wij met fabrieken die BSCI gecertificeerd zijn en streven wij ernaar dat in 2024, 25% van onze collectie geproduceerd wordt met leer afkomstig van de Leather Working Group (LWG).

 

LEER

Alle producten die voor BURKELY geproduceerd worden zijn gemaakt van hoog kwaliteit leer afkomstig uit de vlees- en zuivelindustrie. In deze industrie worden de huiden van de dieren niet gebruikt en als afval verkocht aan de leerlooierijen. Er wordt dus nooit een dier geslacht voor jouw tas.

Leer is een hoogwaardig, natuurlijk materiaal dat zeer duurzaam is en – in tegenstelling tot andere materialen – met de tijd mooier wordt. Wanneer je leer op de juiste manier verzorgt kun je er een leven lang plezier van hebben.

 

Ben je benieuwd hoe je jouw leren tas het beste kunt verzorgen? Neem dan een kijkje op onze verzorgingspagina, daar wordt uitgelegd hoe je verschillende soorten leer het beste kunt onderhouden en beschermen tegen vuil. Klik hier.

 

Waarom wij niet werken met Vegan Leather, is een vraag die we regelmatig krijgen. Vegan leather is veelal gemaakt van PU (polyurethaan). Dit materiaal heeft een kortere levensduur, kan moeilijk afgebroken of gerecycled worden en voedt daarmee aan de plasticsoep. Daarmee is Vegan Leather naar onze mening niet beter voor de wereld dan duurzaam geproduceerd leer.

 

LEATHER WORKING GROUP

Bij BURKELY zetten we ons in om de leerketen te verbeteren met kwaliteitsproducten die op een eerlijke en veilige manier worden geproduceerd met minder impact op het milieu. Om dit te realiseren werken wij graag samen met leerlooierijen die aangesloten zijn bij de Leather Working Group (LWG). Wij streven ernaar dat in 2024, 25% van onze collectie geproduceerd wordt met leer afkomstig van de LWG.

 

De Leather Working Group (LWG) is een internationale, non-profit organisatie en verantwoordelijk voor ’s werelds grootste duurzaamheidsprogramma voor leer. LWG streeft ernaar de milieu-impact van de leerindustrie te verbeteren door leerfabrikanten te evalueren en te certificeren. Ze werken ook proactief mee aan het reduceren van hun uitstoot.

 

Wil je meer weten over de Leather Working Group? Bekijk hier hun website:

 

WERKOMSTANDIGHEDEN

Alle BURKELY tassen worden, sinds 1993, geproduceerd in India waar we nauwe banden mee onderhouden. Naast dat we streven naar duurzame materialen, controleren we ook op de arbeidsomstandigheden. Hierbij kijken we onder andere naar de veiligheid, eerlijke lonen en of er geen sprake is van dwang- en kinderarbeid. Meerdere keren per jaar reizen wij zelf naar de fabrieken in India en daarnaast werken we met BSCI gecertificeerde fabrieken.

 

BSCI is een initiatief vanuit Europese bedrijven die streven naar betere werkomstandigheden. BSCI staat voor Business Social Compliance Initiative en heeft dus als doel de arbeidsomstandigheden te verbeteren en te waarborgen.

 

Je kunt er dus op vertrouwen dat alle BURKELY items onder eerlijke omstandigheden zijn gemaakt. We’ve got your bag!

//burkely.nl/wp-content/uploads/2022/04/dsc-5-2000x1333-1.jpg

COLLECTIES

Op dit moment is een deel van onze collectie geproduceerd met leer afkomstig van de LWG. Door het kopen van deze producten, draag je bij aan een verantwoordelijke en planeetvriendelijke leerproductie.

 

Je kunt deze items op onze webshop herkennen aan het LWG logo in de afbeelding.

 

VERPAKKING

Al onze verpakkingen zijn gemaakt van gerecyclede materialen. Denk daarbij aan de kaartjes die aan de tassen hangen en de plastic polybags die er voor zorgen dat jouw nieuwe tas onbeschadigd bij jouw thuis geleverd wordt. Scheid jij de materialen ook weer wanneer je ze weggooit? Zo dragen we samen bij aan een betere wereld.

 


 

Samen voor een betere wereld!

Wij nemen onze verantwoordelijkheid als het gaat om duurzaamheid, maar samen staan we sterker. Daarom delen wij graag wat jij kan doen om jouw steentje bij te dragen aan een betere wereld.