Samen voor een betere wereld!

Wij nemen onze verantwoordelijkheid als het gaat om duurzaamheid, maar samen staan we nog sterker. Daarom vertellen we je graag wat jij als consument kan doen om jouw steentje bij te dragen aan een betere wereld.

 

 

Leeronderhoud

BURKELY tassen kunnen met goed onderhoud jarenlang meegaan, waarbij de tas meer gaat leven en karakter krijgt met elke ervaring. Goed onderhoud hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn of veel tijd te kosten. Leer blijft een natuurproduct dat, net als jouw eigen huid, reageert op factoren als (zon-) licht, water en vuil. Voordat je de tas in gebruik neemt, raden wij aan om deze op 30 cm afstand in te sprayen met een water- en vuilafstotende spray en de tas vervolgens 30 minuten te laten drogen. Voor alle uitleg over het onderhouden van het leer klik je hier.

 

 

Tijdloze items

Investeer in tijdloze items. Op deze manier hoef je niet ieder jaar je tas te vervangen omdat deze niet meer in de mode is. Dat is namelijk niet duurzaam en kost veel geld. Tijdloze items vormen daarentegen de basis voor een duurzame garderobe. Hieronder een aantal tips.

  1. Blijf dicht bij jezelf!

Hoe dichter je bij jezelf blijft, hoe waardevoller een aankoop zal zijn. Probeer je niet alleen te laten verleiden tot items die ‘in’ zijn, maar kijk ook naar het model, materiaal en de kleur/print en vraag je zelf af of dit bij jou past.

  1. Vraag jezelf of je het item minstens 20 keer gaat dragen.

Zo ja, doen – zo nee, niet doen.

  1. Combinaties

Kun je alle kanten op met het item? Heb je genoeg om het mee te combineren of vereist het meer nieuwe aankopen?

  1. Verder kun je tijdloze items herkennen aan eenvoudige vormen, niet te veel opvallende details en effen, rustige kleuren.

 

 

Garantie

BURKELY biedt altijd 5 jaar garantie. Zo weet je zeker dat je minstens 5 jaar lang veel plezier zal hebben van jouw tas, maar we kunnen je alvast verklappen dat dit veel langer zal zijn. Gaat jouw tas binnen 5 jaar na de aankoop kapot? Dan repareren wij deze gratis. Pas wanneer repareren echt geen optie meer is zoeken we samen naar een andere geschikte oplossing.

We raden je dan ook aan om indien mogelijk, altijd een aan koop te doen waarbij je garantie krijgt op het product. Wanneer er garantie wordt gegeven op de kwaliteit van een product betekent dit dat het product moet voldoen aan de beloofde eisen. Meestal is aan een garantie een garantietermijn verbonden. Op deze manier weet je precies wat je aan een product hebt en voor hoelang.

 

 

Reparatie

Laat items die kapot gaan repareren en gooi ze niet weg. Een kleine reparatie uitvoeren is minder schadelijk voor het milieu dan het weggooien. Daarom kiezen wij er bijna altijd voor om jouw tas te repareren. Pas als de tas echt niet meer te repareren valt kan hij ingeruild worden voor een nieuw exemplaar.

 

 

Tweede leven

Je bent je kast aan het opruimen en wat blijkt? Eigenlijk vind je dit item helemaal niet zo leuk meer. Natuurlijk kan het gebeuren dat je uitgekeken raakt op een tas, maar tegenwoordig zijn er tal van websites waarop je je producten makkelijk kunt verkopen. Zo verdien je wat geld aan de producten die je niet meer gebruikt en heeft iemand anders er nog plezier van!

 

 

Textielcontainer

Wist je dat ook tassen in de textielcontainer mogen?! Let er wel op dat de tas niet nat is of sterk vervuild door bijvoorbeeld olievlekken.

 

 

Weggeven of Doneren

Geen zin om je tas te verkopen? Doneer jouw tas dan aan een goed doel of geen hem aan iemand in je omgeving waarvan je weet dat die persoon er blij mee zal zijn.