Historie

Historie

BURKELY is in 1988 opgericht door moederonderneming Horsten Lederwaren. Horsten Lederwaren is al sinds 1944 aan het ontwikkelen, groeien en creëren. Het is opgericht door de heer A. Horsten in Waalwijk. Meneer Horsten was in staat om een succesvol bedrijf op te zetten en daarmee werd de juiste basis gelegd voor later. Toen zijn zoon Cees Horsten zestien jaar oud werd, besloot hij niet meer naar school te gaan. Zijn vader, meneer A. Horsten, vertelde hem toen dat hij binnen het familiebedrijf moest intreden. Dat blijft tot op de dag van vandaag een erg goede beslissing. Cees Horsten is namelijk tot op de dag van vandaag nog actief in het bedrijf en deelt meer dan 50 jaar aan expertise en ervaring nog dagelijks met de werknemers.

Niet alleen aan zijn werknemers wordt deze kennis doorgegeven, maar ook aan zijn zoon Preben Horsten. Sinds begin 2019 is Preben namelijk de directeur van BURKELY en streeft hij samen met het team naar de groei van het merk BURKELY.

Om de groei van het merk te kunnen bewerkstelligen, heb je een sterk team nodig. Bij BURKELY bestaat dat team uit achttien personen, één á twee stagiaires die elkaar elk half jaar afwisselen en een leuke vierpotige mascotte met de naam Doris.

Voor ons zijn alle werknemers en zakenpartners onderdeel van onze ‘BURKELY familie’, aangezien we allemaal bijdragen aan het succes van het merk. We hechten dan ook veel waarde aan de sterke relaties die we hebben opgebouwd in de loop der jaren. Dagelijks contact met deze relaties is dan ook erg belangrijk voor ons. Op deze manier weten we precies wat er gaande is bij onze partners, weten zij wat er gaande is bij ons, en laten we zien dat ze een belangrijke rol spelen voor ons. Zonder dit hechte team zou BURKELY niet zijn wat het vandaag de dag is.