Historie

Historie

BURKELY is in 1988 opgericht door moederonderneming ‘Horsten Lederwaren’ dat al sinds 1944 creëert, ontwikkelt en groeit.

 

In 1944 werd het bedrijf ‘Horsten Lederwaren’ opgericht door de heer A. Horsten te Waalwijk. Meneer Horsten was in staat om een succesvol bedrijf op te zetten en daarmee werd de juiste basis gelegd voor later. Jaren later, toen zijn zoon Cees Horsten zestien jaar oud werd en besloot niet meer naar school te gaan, vertelde vader Horsten dat hij dan binnen het familiebedrijf moest intreden. Dat blijkt nog steeds een erg goede beslissing! Cees Horsten is namelijk tot op de dag van vandaag eigenaar van het bedrijf en deelt zijn 50 jaar aan expertise nog dagelijks met zijn werknemers.

Niet alleen aan zijn werknemers wordt deze kennis doorgegeven, maar ook aan zijn zoon Preben Horsten. Hij bekleedt de functie van Junior Manager binnen BURKELY en streeft samen met het team naar de groei van het merk BURKELY.

Om dit te kunnen bewerkstelligen heb je een sterk team nodig en bij BURKELY bestaat dat team momenteel uit dertien personen, een á twee stagiaires die elkaar telkens aflossen en een leuke vierpotige mascotte met de naam Doris.

BURKELY distribueert momenteel meer dan 500.000 artikelen per jaar naar verschillende landen, maar daar laat dit ambitieuze team het niet bij. Zij streven naar meer verkooppunten in meer landen en willen de verkoop uitbreiden naar veel meer tassen per jaar, maar dat is weer een ander verhaal.